Zeehonden op Dune

Zeehonden op Dune

08 juli 2013 | Natuurfotografie

Dune een eilandje op 5 minuten varen van Helgoland is een zakdoek groot. Het is in een korte tijd makkelijk rond te wandelen. Er valt niets te beleven.

Ja er is een vliegveldje, 1 eetgelegenheid, een camping en voor de rest zand en zee.

Maar het is ook de verblijfplaats van enkele kolonies zeehonden. Er zijn 2 verschillende soorten zeehonden aanwezig. Namelijk de gewone zeehond en de kegelrob.

Ik probeer de juiste woorden te vinden om te beschrijven hoe het voelt om tussen deze robben te zitten en te fotograferen. Maar het lukt niet om deze te vinden. Het was gewoon weg onbeschrijfelijk.

Op de stranden liggen loom verschillende groepen zeehonden.

Ik heb nog nooit zo’n luie beesten ontmoet. Soms spelen (krachtmeting? )enkele robben in de branding maar voor de rest liggen ze daar maar wat te zonnen. Toen ik de foto’s aan het sorteren was viel het me op dat ik enkele foto’s al was tegen gekomen. Tiens, was ik terug aan het begin gesprongen per ongeluk? Bleek dat er tussen de 2 foto’s een uur en een half verschil zat. Dus dat beest had zich in die tijd nog niet verlegt. Zo lui als een rob zou een goed spreekwoord zijn.

De robben (en dan voornamelijk de kegelrob) zijn als je het goed aanpakt dicht te benaderen. Rustig schuifelde ik 20 cm per keer op tot ik op 2 meter van ze afzat. Het is zalig om zo dicht bij deze kolossen te zitten. Je kan je geluk dan niet op. Ik kan je verzekeren dat je dan hummend over het strand terug gaat naar je huisje.

 

Blog Comments

Pascale, je foto’s zijn om ter mooist, als ze me zouden vragen, kies er de mooiste uit, ik zou een groot probleem hebben, nen dikke proficiat hoor!

Add a comment

*Please complete all fields correctly